سه‌شنبه ۲۶ آبان ۱۳۸۸ - ۱۴:۵۶
۰ نفر

همشهری آنلاین: گرسنگی در جهان به مرز یک میلیارد نفر از جمعیت کره‌ خاکی رسیده است.

جنگ‌های منطقه‌ای، بحران اقتصادی و مالی جهانی و افزایش بهای مواد غذایی و انرژی، از جمله دلایل عمده‌ گسترش بی‌سابقه‌‌ گرسنگی جهانی است.

دو نهاد "سازمان جهانی خواربار و کشاورزی" (FAO) و "برنامه‌‌ تغذیه‌ جهانی" (WFP) که متعلق به سازمان ملل است، گزارش خود را در اجلاس رم در مورد وضعیت گرسنگی در جهان ارائه دادند. بر اساس این گزارش، حدود یک میلیارد و ۲۰ میلیون نفر در سطح جهان، یعنی از هر شش نفر یک نفر، دچار سوءتغذیه هستند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ژاک دیوف، رئیس سازمان جهانی خواربار و کشاورزی، در این زمینه گفت که این سوءتغذیه «تمامی کشورهایی را در بر می‌گیرد که مردمانشان همچون گذشته از گرسنگی رنج می‌برده‌اند و یاری‌رسانی نداشته‌اند».

بخش عمده‌ گرسنگان انسانی‌هایی هستند که در کشورهای در حال رشد در حوزه‌ آسیا و اقیانوسیه زندگی می‌کنند. در این حوزه حدود ۶۴۲ میلیون نفر دچار سوءتغذیه هستند. این رقم در سرزمین‌های جنوب صحرا در آفریقا به ۲۶۵ میلیون، در آمریکای لاتین به ۵۳ میلیون، و در خاورمیانه و شمال آفریقا به ۴۲ میلیون نفر می‌رسد. در کشورهای صنعتی ۱۵ میلیون نفر از گرسنگی رنج می‌برند.

علل گسترش گرسنگی و راه‌های برون‌رفت

بر اساس گزارش دو نهاد بین‌المللی خواربار و تغذیه، علت افزایش شمار گرسنگان در جهان، پیش از هر چیز بحران اقتصادی و مالی جهانی است. از پیامدهای این بحران، برآمدن یک بحران جهانی مواد غذایی است که طی آن قیمت مواد اولیه‌ غذایی سیر صعودی پیدا کرده است.

ولی پیش از بروز این دو بحران، شمار انسان‌هایی که دچار سوءتغذیه شده بودند، طی دهه‌ جاری سیری فزاینده داشته است. از سوی دیگر، از میزان کمک‌های توسعه و عمران که برای رونق اقتصاد کشاورزی در نظر گرفته شده بود، به طور چشمگیری کاسته شده است.

ژاک دیوف، رئیس سازمان جهانی خواربار و کشاورزی، در مورد بحران جهانی اقتصاد گفت: «رؤسای دولت‌ها به طور قاطع نسبت به بحران مالی و اقتصادی جهانی واکنش نشان دادند و در مدتی کوتاه میلیاردها دلار جمع‌آوری کردند». دیوف افزود: «امروز چنین قاطعیت پیگیری نیز ضروری است تا بتوان به مبارزه با فقر و گرسنگی وارد عمل شد». از نظر وی، برای «ریشه‌کن کردن همیشگی گرسنگی» فقط به اراده‌ سیاسی نیاز است که امروز وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، از سوی دیگر تغییرات جوی و گرمایش زمین می‌تواند از سطح تولیدات کشاورزی در آفریقا تا ۳۰ درصد و در آسیا تا ۲۱ درصد بکاهد.

تأمین غذای جمعیت زمین در سال ۲۰۵۰

گزارش "سازمان جهانی خواربار و کشاورزی" و "برنامه‌ تغذیه‌ جهانی" روز جمعه ‌(۱۳ نوامبر/22 آبان) انتشار عمومی یافت. در طول یک هفته، ۳۰۰ کارشناس بین‌المللی در اجلاس خود در رم که مرکز "سازمان جهانی خواربار و کشاورزی" است، در مورد تأمین غذای جمعیت زمین در سال ۲۰۵۰ به بحث و رایزنی پرداختند.

بنا به ارزیابی سازمان ملل، جمعیت کره‌ خاکی از ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون امروز، به ۹ میلیارد و یکصد میلیون در سال ۲۰۵۰ خواهد رسید. بر این اساس برای تأمین غذایی این جمعیت باید ۷۰ درصد بر میزان مواد غذایی موجود امروز افزود. یک میلیارد تن باید بر میزان تولید غلات تا سال ۲۰۵۰ افزود. تولید کنونی ۲ میلیارد و یکصد میلیون تن است. تولید گوشت باید از ۲۰۰ میلیون به سطح ۴۷۰ میلیون تن برسد.

به گزارش دویچه‌وله، رئیس سازمان جهانی خواربار و کشاورزی گفت که تولید باید در آنجایی افزایش یابد که بدان نیاز فوری وجود دارد. پیش از همه باید کشاورزان کوچک، زنان و خانه‌های روستایی و دسترسی آنها به زمین کشاورزی، آب آشامیدنی و بذر پرکیفیت را در کانون پروژه‌های توسعه و عمران قرار داد.

ژاک دیوف، مدیرکل سازمان جهانی خواربار و کشاورزی متعلق به سازمان ملل متحد

از سوی دیگر باید در کشورهای در حال رشد، به ویژه در منطقه‌ جنوب صحرای آفریقا و آمریکای لاتین ۱۲۰ میلیون هکتار به سطح زیر کشت افزود. برای گسترش سطح زیر کشت و احداث یک سیستم آبیاری مؤثر، به سرمایه‌گذاری‌های مؤثر نیاز است.

بر اساس ارزیابی سازمان جهانی خواربار و کشاورزی، سرمایه‌گذاری در حوزه‌ کشاورزی باید از سطح ۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار امروز، به سطح ۴۴ میلیارد دلار برسد.

کد خبر 95428

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز